Hooola amics! Com cada setmana aquí estem de nou. Aquest cop ens hem mogut
fins Ocenia, un dels continents més petit però el mes bonic. Concretament
hem estat una setmaneta a Austràlia, un país que segons L'Organització de les
Nacions Unides ha declarat com el segon millor país del món per viure, així que
imagineu-vos les bones vacances que vam tenir.
Ingredients per a la salsa:
1 cullerada gran de pebre (blanca, negra, rosa i verd) en gra i mòlt.
2 tasses de brou de peix o suc de cloïssa.
¼ tassa de suc de llima recent espremuda.
¼ culleradeta de sal.
1 tassa de crema batuda.
½ culleradeta de pell de llima ratllada.
1 barra (115g.) de mantega, tallada a vuitens.
Passos a seguir:
1. Posar la paella a foc alt i torrar els grans de pebre per menys d'un
minut o fins que pugui olorar la seva aroma. Apartar els grans en un platet
fins que els tornem a usar en el pas 5.
2. Abocar el brou de peix en una petita cassola i col · locar sobre foc
mitjà-alt. Deixeu que el brou bulli i segueixi cuinant fins que s'hagi reduït a
la meitat. Afegiu el suc de llima i la sal. Quan el líquid torni a bullir,
continuï fins que de nou de redueixi a la meitat.
3. Prepareu una olla a escalfar per fer un bany maria a la salsa més
endavant (foc mig).
4. Del pas 2, mentre encara està el brou calent, tirar la crema i l'escorça
de llima ia remoure. Continueu la reducció fins que només quedin 2/3 de
l'original. Afegiu les peces de mantega i bata fins que quedi una salsa cremosa
i suavecita.
5. Abocar els grans de pebre del pas 1. Posar la salsa al bany maria i
modular la flama al mínim perquè mantingui la salseta calenta. Remenar de tant
en tant fins que els filets de barramundi estiguin preparats.
Ingredients per al filet:
1 cullerada de sal
1 tubercle de gingebre fresc, pelat i ratllat
4 filets tendres de barramundi (o llobarro o mer)
1 cullerada de mantega
2 cullerades soperes d'oli de cacauet
Passos:
1. En un recipient petit, barrejar la sal i la pasta de gingebre.
Arrebossar els filets de barramundi amb aquesta.
2. Escalfar la mantega i l'oli de cacauet en una paella gran. A foc
mitjà-alt. Quan l'oli estigui calent, introduïu els filets. Fregiu-los durant
un minut (volta i volta) fins que quedin dauradets i la carn estigui ferm.
3. Treure el peix i posar-lo sobre paper de cuina (perquè begui l'oli). Un
cop estigui sec, servir al plat. Abocar la salsa de llima i pebre fins que el
filet quedi cobert amb salsa.
Esperem que aquest peix auctocton de les terres australianes us encanti
tant com a nosaltres. Vam gaudir molt menjant aquest plat típic i fins vam veure
un cangur!! Tota una experiència australiana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada