divendres, 3 de maig del 2013

Australia



Hooola amics! Com cada setmana aquí estem de nou. Aquest cop ens hem mogut fins Ocenia, un dels continents més petit però el mes bonic. Concretament hem estat una setmaneta a Austràlia, un país que segons L'Organització de les Nacions Unides ha declarat com el segon millor país del món per viure, així que imagineu-vos les bones vacances que vam tenir.


Ingredients per a la salsa:
1 cullerada gran de pebre (blanca, negra, rosa i verd) en gra i mòlt.
2 tasses de brou de peix o suc de cloïssa.
¼ tassa de suc de llima recent espremuda.
¼ culleradeta de sal.
1 tassa de crema batuda.
½ culleradeta de pell de llima ratllada.
1 barra (115g.) de mantega, tallada a vuitens.
Passos a seguir:
1. Posar la paella a foc alt i torrar els grans de pebre per menys d'un minut o fins que pugui olorar la seva aroma. Apartar els grans en un platet fins que els tornem a usar en el pas 5.
2. Abocar el brou de peix en una petita cassola i col · locar sobre foc mitjà-alt. Deixeu que el brou bulli i segueixi cuinant fins que s'hagi reduït a la meitat. Afegiu el suc de llima i la sal. Quan el líquid torni a bullir, continuï fins que de nou de redueixi a la meitat.
3. Prepareu una olla a escalfar per fer un bany maria a la salsa més endavant (foc mig).
4. Del pas 2, mentre encara està el brou calent, tirar la crema i l'escorça de llima ia remoure. Continueu la reducció fins que només quedin 2/3 de l'original. Afegiu les peces de mantega i bata fins que quedi una salsa cremosa i suavecita.
5. Abocar els grans de pebre del pas 1. Posar la salsa al bany maria i modular la flama al mínim perquè mantingui la salseta calenta. Remenar de tant en tant fins que els filets de barramundi estiguin preparats.
Ingredients per al filet:
1 cullerada de sal
1 tubercle de gingebre fresc, pelat i ratllat
4 filets tendres de barramundi (o llobarro o mer)
1 cullerada de mantega
2 cullerades soperes d'oli de cacauet
Passos:
1. En un recipient petit, barrejar la sal i la pasta de gingebre. Arrebossar els filets de barramundi amb aquesta.
2. Escalfar la mantega i l'oli de cacauet en una paella gran. A foc mitjà-alt. Quan l'oli estigui calent, introduïu els filets. Fregiu-los durant un minut (volta i volta) fins que quedin dauradets i la carn estigui ferm.
3. Treure el peix i posar-lo sobre paper de cuina (perquè begui l'oli). Un cop estigui sec, servir al plat. Abocar la salsa de llima i pebre fins que el filet quedi cobert amb salsa.
Esperem que aquest peix auctocton de les terres australianes us encanti tant com a nosaltres. Vam gaudir molt menjant aquest plat típic i fins vam veure un cangur!! Tota una experiència australiana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada